Wie maakt voor jou het verschil?

 

Waarom

Je bent iemand verloren die veel voor je betekende. Misschien is dat net gebeurd en kun je het nog maar nauwelijks bevatten. Het kan ook zijn dat het al wat langer geleden is en dat je nu op zoek bent naar houvast, de juiste steun. Opnieuw balans vinden nadat je iemand bent verloren is voor de meeste mensen een enorme opgave. Verbanden binnen je familie, gezin of vriendschap zijn veranderd. Vaste patronen of afspraken zijn vervallen. In huis is het stil en leeg. Maar in je hoofd is het vol. Met vragen, twijfels en alles wat het leven van je vraagt: (vrijwilligers)werk, school, boodschappen, huishouden, afspraken met familie en vrienden. En niet iedereen om je heen begrijpt wat er zich allemaal in jouw hoofd afspeelt. Voor veel van hen is het lastig om (de juiste) steun te bieden. Zij voelen zich onthand omdat ze niet goed weten wat te doen of zeggen. En zijn bang om het verkeerd te doen. Ze willen het liefst jouw pijn verzachten, wegnemen, vergeten. Dat kunnen zij niet en erkennen daarmee slechts jouw verlies niet of negeren het zelfs. Terwijl juist de belangrijkste steun bij rouw de erkenning van het verlies is. Ook – of misschien wel juist – lange tijd na het overlijden. 

Met vallen en opstaan lukt het de meeste mensen om, in de loop van de tijd, een manier te vinden met een groot verlies verder te leven. Soms lukt dat (even) niet of is het fijn als iemand van buiten wat helderheid schept in de chaos in je hoofd.

  

Hoe

Door middel van informatie en verschillende opdrachten, ga je op zoek naar wie en wat jou kan helpen om de balans in je leven terug te vinden. Toepasbare inzichten en concrete stappen maken deze gesprekken tot een nuchtere, hands-on benadering en aanpak.

 

Wat

Coachingsgesprekken voor iedereen die iemand in zijn/haar omgeving gaat verliezen of verloren heeft. Als je er voor open staat om op zoek te gaan naar alles dat jou kan helpen in deze ingewikkelde fase. Hoe je omgaat met werk of school. Met je energie die vaak veel te wensen over laat. Hoe je steun organiseert vanuit vrienden en/of familie. Hoe je weer ritme vindt in de dagen.